Team Deadwood

Team Deadwood ry on perustettu esittelemään Suomen Lapin kullankaivuukulttuuria, elämäntapaa ja Euroopan ainoaa yhä toimivaa ja ainutlaatuista kullankaivajayhteisöä. Yhdistys tukee kestävän kehityksen kullankaivua, jota Suomessa on harjoitettu jo 150 vuoden ajan.

Päätehtävänä Team Deadwoodilla on uusille kullankaivajasukupolville Lapin kullankaivuun tutuksi tuominen sekä lisätä yleistä mielenkiintoa ja tietoisuutta teemasta. Yhteistyötä teemme laajasti muiden aiheeseen liittyvien tahojen kanssa ja pidämme ovia avoimina kaikille asiasta kiinnostuneille yhteistyötahoille.

Omalla avoimella toiminnallamme tuomme esille tämän elämäntavan ja esittelemme sen yhä jatkuvan perinteen, jonka eteen kannattaa yhdessä tehdä työtä, säilyttääksemme sen suuren kulttuuriperinnön joka Lapin kullankaivuuseen liittyy.

Toimimme aktiivisesti mm. kullanhuuhdontakilpailujen ja oheistapahtumien järjestämisessä sekä osallistumme cup- kisoista aina suomen- ja maailmanmestaruuskilpailuihin asti.

Kullanhuuhdonnan MM- kilpailut Tankavaarassa 2019

Tutustu Team Deadwood ry:n toimintaan vaikkapa näissä tapahtumissa jotka yhdistävät ihmiset, niin kullankaivajat sekä ympäristössä toimivat yhteisöt että yhdistykset ja yritykset kuin myös suuren yleisönkin.

Syksyllä 2015 ylen Puoliseitsemän- ohjeman toimittajat kävivät tekemässä musiikkivideota Aurum valtauksella.

Videon voi katsoa tästä linkistä

printfriendly pdf button Team Deadwood